Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Γιώτα Νέγκα...


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να τραγουδά αμέσως μετά το Λύκειο. Το 1992 δημιουργεί με μερικούς φίλους το «Έμμετρο» στο Μοσχάτο, μία μικρή μουσική σκηνή στην οποία δραστηριοποιείται η ίδια καλλιτεχνικά έως το 1996.  

Την περίοδο 1997-2000 συνεργάζεται με τους Ν.Δημητράτο, Σ.Λιόση, Α.Ρεπάνη και άλλους, τραγουδώντας λαϊκά και ρεμπέτικα.

Το 2001 συναντιέται με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Έλλη Πασπαλά και συμμετέχει στις παραστάσεις τους στην Αθήνα και σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 2003 κυκλοφορεί από τη νεοσύστατη δισκογραφική εταιρεία “Cantini” το cd single με τίτλο «Με τα μάτια κλειστά» που περιέχει το ομότιτλο τραγούδι σε στίχους και μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, ένα δισκογραφικό ντεμπούτο που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Αμέσως μετά εμφανίζεται δίπλα στον Γεράσιμο Ανδρεάτο σε παραστάσεις στη μουσική σκηνή “ZOOM” στην Πλάκα και την άνοιξη του 2004 ξεκινάει τη συνεργασία της με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Ο χειμώνας του 2004 τη βρίσκει μαζί με την Εστουδιαντίνα στη σκηνή της «Ακτής Πειραιώς» και στο Fix Community της Θεσσαλονίκης, στο πρόγραμμα «Της Ελενίτσας...» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου αλλά και τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Παναγιώτη Λάλεζα Συμμετέχει με το τραγούδι “Τί να του συμβαίνει” στο δίσκο του Οδυσσέα Τσάκαλου «Φυλακή με ορθάνοιχτη πόρτα» και κυκλοφορεί από την εταιρεία Cantini το πρώτο προσωπικό της δίσκο με τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη και τίτλο “Το βέλος”.
Πηγή ανάρτησης  www.ishow.gr




Next page