Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Το Τρίο Τεκκέ στην Ελλάδα για συναυλίες

http://www.triotekke.com/images/photo15.jpgΤο Τρίο Τεκκέ, λίγο πριν μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς επισκέπτεται την Ελλάδα για να δοκιμάσει ζωντανά το καινούριο του υλικό.

Το Τρίο Τεκκέ δημιουργήθηκε στα τέλη του 2005 στο Λονδίνο από τους Κύπριους Αντώνη Αντωνίου, Λευτέρη Μουμτζή κι τον Αγγλο-χιλιανό Colin Somervell.
Έχουν εμφανιστεί σε πολλές χώρες και έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους: “Ta Reggetika” (2009) και “Samas”(2011), τα οποία διανέμονται από την αγγλική Proper Distribution.

 Έχουν κερδίσει το διαγωνισμό Battle of the Bands του World Music Network καθώς επίσης και υποψηφιότητα ως Best Newcomer Act για τα μουσικά βραβεία του περιοδικού Songlines. Η καινούργια ηχητική κατεύθυνση του γκρουπ έχει και πάλι σαν βάση το ρεμπέτικο και χρησιμοποιεί τα τρία βασικά όργανα του, τζουρά, κιθάρα και κοντραμπάσο, με τους τρεις μουσικούς όμως να πειραματίζονται περισσότερο με ηχητικά εφέ και με ορχηστρικές συνθέσεις που φλερτάρουν με την ψυχεδέλεια, διατηρώντας όμως έντονο ακόμα το στοιχείο της ρεμπέτικης μελωδίας που τους καθιέρωσε.
Στις συναυλίες τους στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν το σύνολο της δισκογραφίας τους, νέο υλικό καθώς επίσης και το κομμάτι "InDa" που ηχογράφηθηκε στα στούντιο του BBC στο Λονδίνο και κυκλοφόρησε στη συλλογή "Brownswood Bubblers" του σπουδαίου Gilles Peterson.
4 Απριλίου – Gaia Live, Θεσσαλονίκη - 10μμ
5 Απριλίου – Gaia Live, Θεσσαλονίκη - 11:30μμ
7 Απριλίου – Six D.O.G.S, Θεσσαλονίκη – 10μμ Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ www.triotekke.com
πηγή avopolis.gr
Next page